Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nemusíš nic dokazovat aneb Bez retuše

Je tak jednoduché změnit filtr před okolním světem, ale filtr, přes který se každý den koukáme sami na sebe se změnit tak lehce nedá. Vlastně to ani není o vzhledu. Je to o tom, jak o sobě smýšlíme. 

Včera jsem seděla na posteli a projížděla Instagram. Prsa, zadky a našpulené rty se mi téměř cpaly ven z mobilu. Ženy a muži různých věkových kategorií, a to jsem vážně nekoukala na nějaký účet s erotickou tématikou. Muži v trenýrkách, muži poté, co podali výkon v posilovně a ukazují, jak velcí alfa samci nyní jsou.

Já si jen říkám, proč to Ti lidé dělají? Proč se potřebují ujišťovat v tom, jak „dobří“ jsou. Co může být cílem takových fotek? Zdravé sebevědomí se velmi lehce může změnit na lajkovou závislost. Palce nahoru nás ujišťují v tom, že se tělo líbí co největšímu počtu lidí, že jsme pro ně perfektní, i když nic jako dokonalost neexistuje? Že se v tom více lidí shoduje, tak to asi bude pravda a my máme k té dokonalosti nejblíže?

Je tak jednoduché změnit filtr před okolním světem, ale filtr, přes který se každý den koukáme sami na sebe se změnit tak lehce nedá. Vlastně to ani není o vzhledu. Je to o tom, jak o sobě smýšlíme. Nestačí jen trochu retuše, když se nám na sobě něco nelíbí a najednou se začít milovat. Musíme upravit to, jak se na sebe díváme. Nemusíme okolí ani celému světu servírovat svá prsa a svaly na podnose, aby to v nás vyvolalo pocit, že se líbíme. Nejdůležitější je přeci, líbit se sobě. Požadavky na „ideálnost“ se mění. Lidé na sociálních sítích přichází a odchází, ale my spolu budeme žít celý život. Buďme se sebou spokojení a upřímní k celému světu. Nemusíme se svlékat do podprsenky a fotit si selfie. Nikdo nás nepotřebuje ujišťovat v tom, jak krásní jsme, když to o sobě víme sami. Je v pořádku se o sebe starat, cvičit, rozmazlovat se, dopřávat si zdravá jídla. Ale dělejme to pro sebe, ne pro obdiv ostatních.

Ještě horší je, když se někdo snaží přesunout moc retuší do reálného světa. Zdá se to být tak jednoduché, nechat si píchnout do rtu, nebo říznout do prsu. Cítíme se pak vážně lépe, nebo je to opět jen póza ke světu a vnitřně se sebou stále bojujeme?

Ženy

  • přilákat pozornost mužů – ovšem zájem takových mužů, kteří vyhledávají spíše tělo, než to, co má žena uvnitř. Pak si jen zbývá položit otázku, zda o takový typ mužů má daná žena zájem. Pokud vyhlíží známost na jednu noc, může to zabrat
  • přilákat pozornost žen – vzbudit závist? Tohle může vyvolat řetězovou reakci a spousta žen pak skončí s pocitem, že nejsou „dost dobré“. Hlavně trumfnout ty ostatní

Muži

  • uznání od ostatních mužů – je to borec, taky bych se sebou měl něco dělat
  • obdiv od žen – velice podobný scénář, jako u žen. Má někdo, kdo si je jistý sám sebou potřebu, se takhle prezentovat?

Zůstaňme trochu tajemní a odhalujme svá těla až těm, kdo nás chce nejprve odhalit i duševně. Nemusí to být celý svět. Ten, koho zajímá i vnitřek, to nějak přežije a určitě nerazí heslo: „nekoupím zajíce v pytli“. Pokud jste zrovna „na lovu“, fakt pozor na to, koho můžete nechtěně ulovit. Mějme se rádi i bez filtrů a lajků. Krásný den všem ?

Autor: Kateřina Morávková | pátek 22.12.2017 12:03 | karma článku: 15,05 | přečteno: 487x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
 

 

Seznam rubrik